ВЕСТИЗАБАВА

(ФОТО) Метрото Tunnelbana во Стокхлом – вистинско уметничко дело

Метрото во Стохлом, кое се вика Tunnelbana се смета за едно од најдобрите во светот. Зашто е тоа така, многу лесно ќе ви стане јасно откако ќе го погледнете. Секоја станица е вистинско уметничко дело. Отворена е во 1950 година, а некои од станиците дури се направени и во камења.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button