ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Годишно обраќање на претседателот Пендаровски во Собранието

Претседателот Стево Пендаровски денеска напладне ќе се обрати пред пратениците на Собранието на Република Северна Македонија.

Advertisements

Ова ќе биде второ годишно обраќање на Пендаровски во законодавниот дом откако е избран на оваа функција во мај 2019 година, а прво пред новиот состав на Парламентот.

Според член 85 од Уставот Претседателот на Републиката го известува Собранието за прашања од неговата надлежност најмалку еднаш годишно. Собранието може да побара од претседателот на
Републиката мислење за прашања од неговата надлежност.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button