ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

И денеска преполни автобуси, се иселуваат младите од Македонија

Прегратки, солзи и ракувања. Вака денеска изгледаше автобуската станица во Скопје каде стотици жители на С. Македонија ја напуштаа татковината за подобар живот во Европската Унија. Многумина од нив имаа нешто над 20 години, а денешното патување за некои од нив беше прво со надеж за подобра иднина.

Родители и други членови на семејствата ги поддржаа своите роднини во нивната одлука.

За сè поголемиот број млади кои ја напуштаат С. Македонија сведочи и Себајдин Џеладини, кој 18 години работи како возач на автобус. Во средите и саботите има десетици автобуси полни со македонски граѓани кои тргнуваат кон европските земји.

Мелихате Рустеми

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button