ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Изборен законик – сè уште нема договор за отворените листи за советници, или за еден изборен круг на локалните избори

Новиот Изборен законик, иако беше најавено дека ќе биде предложен наскоро со консензус меѓу партиите, тешко дека ќе се реализира. Министерот за правда Бојан Маричиќ, најавува дека партиите постигнале договор само да ги вклучат препораките на ОБСЕ-ОДИХР во Изборниот законик во врска со функционирањето на ДИК, финансирањето на кампањата и медиумскиот простор за рекламирање, и дека тие ќе бидат доставени како предлози до Собранието за време на следната недела. Но, сè уште нема договор за отворените листи за советници, или за еден изборен круг на локалните избори.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button