СВЕТ

Израел објави: Ќе одговориме на нападот

Израел објави: Ќе одговориме на нападот

Началникот на Генералштабот на ИДФ предупреди дека ќе има одговор на нападот од големи размери на Иран.

Израелскиот воен кабинет денеска го одржа третиот состанок за 48 часа, по што медиумите објавија дека целта на Израел е да му наштети на Иран без да предизвика сеопфатна војна.

Извештаите, исто така, сугерираат дека Израел сака да преземе акција против Иран во координација со САД – иако Америка рече дека нема да биде вклучена во контраофанзива против Иран.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button