СВЕТ

Јордан ја пушти од воздух најголемата помош за Газа досега

Јордан ја пушти од воздух најголемата помош за Газа досега

Јордан денеска објави дека во соработка со Соединетите Американски Држави, Франција и Египет го изврши најголемото авионско испуштање храна и хуманитарна помош во Појасот Газа. Во операцијата учествуваа три авиони на јорданските вооружени сили, три американски авиони, еден египетски и еден француски авион.

Беше испуштена помош на северот на Газа. Пакетите прикачени на падобраните вклучуваат помош од Светската програма за храна, соопштија јорданските вооружени сили.

Јордан испорачува храна и резерви во Газа по воздушен пат од ноември.

Неодамна, други земји почнаа да се приклучуваат на овие операции.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button