ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Карта на Косово со знаме на Србија – Полицаец од Куманово дистрибуира екстремистичка националистичка содржина

Полицаецот Мирослав Алексиќ од Куманово синоќа на својот Фејсбук профил дистрибуирал екстремистичка содржина против Република Косово.

Тој ја објави картата на Косово со знамето на Србија, веројатно сакајќи да тврди дека „Косово е Србија“.

Алексиќ, служи како полицаец во Министерството за внатрешни работи, каде положи заклетва дека ќе го почитува редот, законот и Уставот на Северна Македонија. Република Косово е официјално призната од Република Северна Македонија како независна и демократска држава.

Не се знае дали Внатрешната контрола во МВР ќе преземе дисциплински мерки против заменикот Алексиќ.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button