ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

„Ќе одлучувам со интегритет“ – Ковачевски кажа дали Заев ќе има влијание врз него ако биде избран за лидер на СДСМ

Моето работење и интегритет ќе ги потврдам преку политиките и преку одлуките коишто ќе ги носам доколку бидам избран за претседател на СДСМ, рече кандидатот за лидер на оваа партија, Димитар Ковачевски.

Advertisements

Запрашан колкаво ќе биде врз него влијанието на досегашниот лидер и премиер, Зоран Заев, кој повлекувајќи се од функцијата рече дека сѐ уште ќе има влијание врз идните одлуки во партијата, рече:

„Јас штотуку ја донесов мојата кандидатура, проследена со моја програма. Моето работење и мојот интегритет ќе го потврдам преку работењето, преку политиките и преку одлуките коишто ќе ги носам доколку бидам избран за претседател на Социјалдемократскиот сојуз“, рече Ковачевски.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button