ВЕСТИЕКОНОМИЈАМАКЕДОНИЈА

Ќе поскапи ли струјата после први јануари? Еве што вели Бектеши

Струјата нема да поскапи, ниту по 1 јануари, изјави министерот за економија Крешник Бектеши. Според него, Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) ќе може да интервенира во цената, ако се утврди дека пресметките не се направени како што треба.

Бектеши информира дека постапката за избор е почната и кон почетокот на наредната година ќе има нов универзален снабдувач.

„Никако нема да има повисока цена на струјата, имајќи предевид дека тоа е предвидено со Законот за енергетика. РКЕ согласно законското решение има обврска да направи надзор и да утврди дали се пресметките направени како што треба“, категоричен е министерот.

 

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button