ВЕСТИРЕГИОН

Кризен штаб на Србија: Трета доза вакцина за лицата со одредени хронични болести

Српскиот кризен штаб за сузбивање на коронавирусот одлучи на граѓаните кои имаат одредени болести да им препорача трета доза од вакцината против заразата. Министерката за труд, Дарија Кисиќ Тепавчевиќ, изјави дека станува збор за лица кои имаат состојба на имунодефициенција и хронични заболувања, кои се поврзани со имунитетот. „Тоа се првенствено луѓе кои имале трансплантација на органи, оние кои се на хемодијализа, лица со малигни заболувања“, изјави таа по седницата на Кризниот штаб.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button