МАКЕДОНИЈА

Лупевска: Промнената на генерациите ќе донесе промена и во меѓуетничките релации

Промената на генерациите, во чие време се случија и сѐ уште се случуваат  меѓуетнички забелешки и препукувања би било моментумот во кој според новинарката Снежана Лупевска Созен, би можело да се очекува промена кон подобро кога станува збор за меѓуетничкиот соживот и толеранција во земјава.

Advertisements

„Сѐ додека не се случи промена на генерации, на мојата, на вашата, ние ќе тапкаме во место и ќе разговараме за вакви работи. Кога ќе дојдат генерации, кои учеле на повеќе јазици, коишто ги прифаќаат промените во образованието, кои се поврзуваат со странство. Сѐ додека таква промена не се случи, ние ќе се навраќаме назад“, рече Лупевска.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button