ЗАБАВА

Нов Гинисов рекорд за највисока вкупна семејна возраст

Семејство од 12 браќа и сестри го собори Гинисовиот рекорд за највисока комбинирана вкупна возраст бидејќи најстариот е со 97, а најмладиот со 75 години. Семејството Д’Круз има комбинирана возраст од 1.042 години и 315 дена. Сите браќа и сестри се родени од исти родители во Пакистан и сега живеат низ целиот свет, вклучително и Канада, Англија, Швајцарија и САД. Иако не живеат во иста земја, Д’Круз вели дека тие се блиско семејство кое титулата во Гинисови рекорди го сметаат за еден од најважните моменти во нивните животи.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button