ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

ОБСЕ и Европската унија ќе вршат мониторинг на предмети кои се судат во Кривичниот суд

По судската ферија, ОБСЕ и Европската унија ќе вршат мониторинг на предмети кои се судат во Кривичниот суд. Засега нема информација кои предмети ќе бидат интересни за следење а станува збор за 50 случаи. Министерството за правда нема информација кои процеси ќе бидат избрани за следење и дали поголем дел од нив ќе бидат предмeти од висок профил на корупција или случаи на веќе расформираното Специјално обвинителство. Нема инфорамција дали извешатите на ОБСЕ и ЕУ ќе бидат јавно објавени или истите само ќе бидат пратени до Судскиот совет и Советот на јавни обвинители.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button