СВЕТ

Обвиненија против Организацијата Трамп и нејзиниот финансиски директор

Организацијата Трамп и нејзиниот главен финансиски директор се очекува да бидат обвинети за кривични дела поврзани со данок од страна на обвинителите во Њујорк, објавија повеќе американски медиуми. Окружниот правобранител на Менхетн, Сајрус Венс, се очекува денеска да покрене обвиненија против компанијата на поранешниот претседател Доналд Трамп и нејзиниот директор, Ален Вајселберг.

Advertisements

Обвиненијата, наводно, вклучуваат непарични бенефиции што Организацијата Трамп им ги дала на врвни раководители без соодветно да ги пријавуваат во поднесувањето даноци, вклучително и употреба на станови, автомобили и школарини. Не се очекува да бидат обвинети Трамп и неговото семејство, но Организацијата Трамп може да се соочи со парични и други казни доколку бидат осудени. Обвиненијата може да се искористат за да се изврши притисок врз Вајселберг да соработува со обвинителите за кој било иден случај против поранешниот претседател или неговото семејство.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button