ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Олеснувањето на мерките за патувања направи многу граѓани да планираат одмор во странство

Со олеснување на мерките и растот на температурите, сите почнуваат да размислуваат за одмор. Со оглед на тоа што еден од секторите кој беше најпогоден од кризата предизвикана од пандемијата беше туризмот, има граѓани кои сакаат да летуваат во домашните дестинации – главно во Охрид.

Advertisements

Дел од граѓаните за летните одмори ги претпочитаат Албанија, Турција и Грција.

“Дали сте решиле каде ќе одите на одмор?

-Не, се уште не. Најмногу сум за Албанија.

“За одмор во Албанија, каде друго. Таму имаме стан. Купивме стан во Албанија, така што одморот секогаш го поминуваме таму”.

Според туристичките работници, голем дел од граѓаните веќе направиле резервации за одмор уште од април.

Резервациите за летни одмори започнаа во април. Имаше ефтини цени за рано резервирање. Преферираната дестинација останува Турција, делот во Анталија и Бодрум. Интерес постои и за Египет. Интерес има и резервациите веќе се направени – изјави Лиридона Алиу, туристички работник.

Еви Шкопи

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button