ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Османи: Европската судбина на Северна Македонија и Албанија зависи од волјата на двете страни

Бујар Османи во емисијата “200“ рече дека поради Македонија блокирана е и Албанија и целиот регион, а европската судбина на Северна Македонија и Албанија зависи од волјата на двете страни.

Advertisements

„Ние сме заглавени во процесот на интеграција, а поради нас и Албанија е заглавена, целиот регион е заглавен поради ова прашање, а европската судбина на Северна Македонија и Албанија зависи од волјата на двете страни, а товарот на овие две страни кои разговараат е многу поголем од само надминување на разликите меѓу двете земји. Видов добра волја, поставивме динамика, дефиниравме календар, ја дефиниравме структурата, сега треба да продолжиме со оваа динамика“, рече Османи. /Алсат.мк

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button