ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Пендиков се појави на судењето во Охрид

Христијан Пендиков се појави во Судот во Охрид каде што треба да даде исказ пред судија во судската постапка против еден од неговите напаѓачи, првообвинетиот Илија Спасески.

Ова ќе биде првпат Пендиков да дава исказ за настанот пред судот, бидејќи претходно изјава има дадено само пред полицијата веднаш по инцидентот, по што беше префрлен во Бугарија на лекување и немаше можност својот исказ да го даде и пред обвинителот.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button