ВЕСТИСВЕТ

Пет парчиња за 25 евра! Брзи тестови за коронавирус во германските супермаркети

Од денес, германските малопродажни ланци „Алди Норд“ и „Алди Суд“ исто така започнаа тестови за антиген за коронавирус.

Advertisements

На клиентите ќе им биде дозволено да купат само еден пакет за да избегнат гужви и да им овозможат на што е можно повеќе луѓе пристап до тестирање.

Кон крајот на февруари, Германскиот федерален институт за лекови и медицински помагала за прв пат даде специјални одобренија за само-тестирање за коронавирус. За сите три производи, примероците се земаат со бришење на предниот дел на носот. Во САД, ваквиот тест беше одобрен за употреба во декември.

Пакетот вклучува пет тестови за брис од нос, по цена од околу 25 евра за пакување. Од понеделник ќе се продава во аптеките и другите супермаркети.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button