ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Почна муслиманскиот Рамазански пост

Муслиманите денеска започнаа да го слават Рамазан во услови на зголемените инфекции со коронавирус низ целиот свет. Многу земји со мнозинство муслимани воведуваат регулативи за коронавирус иако ограничувањата варираат многу, а на некои места се спроведуваат лабаво. За време на месечниот Рамазан, муслиманите се воздржуваат од јадење, пиење, пушење и секс од зори до зајдисонце. Месецот е време за пост, богослужба и милосрдие.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button