ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Почна седницата на Советот за безбедност

Во Кабинетот на претседателот на државата почна 13-тата седница на Советот за безбедност на која ќе се разговара за лицата од Авганистан прифатени на нашата територија и за поставеноста на системот за управување со кризи.

Advertisements

Покрај членовите на Советот за безбедност, на покана на претседателот Стево Пендаровски на седницата присуствуваат директорите на Агенцијата за национална безбедност, Виктор Димовски, на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов и на Дирекцијата за заштита и спасување, Беким Максути.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button