СПОРТ

Поставен „здравствен меур“ околу местото на одржување на ЗОИ во Пекинг

Таканаречен „здравствен меур“ против коронавирусот денеска е поставен околу местото на одржување на Зимските олимписки игри во Пекинг, еден месец пред почетокот на натпреварот.

Кина, земјата каде што избувна епидемијата на коронавирус на крајот на 2019 година, во голема мера ја искорени болеста со примена на многу строги мерки за следење и сузбивање на вирусот и вакцинација.

За да пречекаат околу 3.000 спортисти и членови на нивните тимови, организаторите поставија „здравствен меур“ пред пристигнувањето на првите учесници, за да избегнат каков било контакт меѓу луѓето од странство и локалното население.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button