ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Продолжува голготата за нови пасоши

Продолжува чекањето на граѓаните за нови пасоши. Се жалат дека тешко се добива термин за фотографирање и поднесување барање за овој документ. Во меѓувреме, при посетата на Секторот за внатрешни работи во Тетово, дополнителниот заменик-министер изјави дека има доволно обрасци. Тој повтори дека во странство не може да се патува со пасоши со старото име на државата.

Над 600 илјади лица остануваат без можност за слободно движење.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button