ВЕСТИЕКОНОМИЈА

Продолжува комисиската расправа по амандманите на ребалансот на буџетот

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска ја продолжува амандманската расправа за Предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година. Вчера Комисијата разгледа 20 амандмани, но не беше усвоен ниту еден. Најголем дел од разгледаните амандмани главно се однесуваа на изградба, реконструкција и проширување на локалната и регионалната патна мрежа.

На ребалансот на Буџетот се поднесени вкупно 204 амандмани. Најмногу амандмани има поднесено пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, и тоа над 170, 28 се на Алијанса на Албанците и два на парламентарното мнозинство. Согласно Деловникот за работа, расправата треба да трае 10 дена.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button