ЗАБАВАМЕТРОПОЛ

Ретрограден Меркур и Венера прават голем карамбол на сите знаци

Не само што романтичната Венера е ретроградна во текот на целиот август, туку на 23-ти Меркур се придружува на ретроградната бригада, придружувајќи ја Девицата до 15 септември.

Наивноста и подли намери ќе бидат целосно видливи во август. Добрата вест е дека не мора да се криете во вашата куќа од соништата; не ако следите неколку суштински ретроградни правила што ќе ги наведеме.

Венера ретроградна

Венера е ретроградна во Лав од 22 јули до 3 септември, кога планетата на љубовта се движи од „вечерната ѕвезда“ (видлива во самрак) кон „утринската ѕвезда“ (видлива непосредно пред зори). Ова е оптимално време да ги ставите старите љубовни приказни во плакарот на историјата и да разбудите свежа енергија за романса. Со ретроградноста кај Лавот, темите на страста, разиграноста и храброста ќе бидат силни. Ретроградната на Венера се случува на секои 18 месеци и трае шест недели.

Меркур ретрограден

Меркур, планетата на комуникација, соработка и податоци, патува низ Девица од 23 август до 15 септември. Овие временски ограничувања откриваат места каде што треба да паузираме и преиспитаме, прегледаме, премотуваме и повторно се поврзуваме. Во Девица фокусирана на работа и здравје, оваа ретроградна е за организирање, поставување системи и поедноставување во име на намалување на стресот. Меркур се врти ретроградно на секои 3,5 до 4 месеци за три недели.

Ретроградниот Меркур е особено виновен кога станува збор за информациите кои завршуваат на погрешни адреси. Внимавајте кому праќате пораки. Тројно проверете сè ако е потребно.

Кога Меркур е ретрограден, комуникацијата е се освен директна. Дали добивате интуитивни информации? Интуицијата може да биде силна во овој период, но мора да внимавате како иницирате разговор за нешто што е иницирано од вашата интуиција.

Со ретроградна Венера во Лав зависен од романтика, во ред е да сте носталгични и склони кон елегично расположение.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button