ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Седница за гласање на новата Влада – недостига пратеник од ДУИ

Пратеникот на ДУИ Изет Меџити не е присутен на седницата за гласање на новата Влада. Тој беше присутен само во моментот на отворањето на рочиштето.

За разлика од гласањето недоверба на Владата, кога беше присутен Меџити и изрази низа незадоволство од Владата на чело со Зоран Заев, во најважниот момент за новата Влада да се гласа на полноќ, Меџити не присуствуваше во салата и се очекува да не присуствува ниту во моментот на гласање.

Алсат дознава дека новата Влада ќе има доволно бројки за да ја добие довербата од Собранието.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button