СПОРТ

Сејдини во „Емисија 200“: Ќе работиме на промена на изгледот на секој стадион

Друг предизвик за првиот човек на ФФМ, Мухамет Сејдини е инфраструктурата во областа на спортот. Тој е свесен за состојбата во која се наоѓаат спортските терени во нашата земја и изјави дека една од неговите заложби како претседател на ФФМ и неговиот тим ќе биде инфраструктурата во спортот. Во оваа прилика Сејдини рече дека ќе работи на промена на изгледот на секој стадион и создавање на подобри услови за спорт.

„Вториот дел што си го дадов како предизвик е да се изгради инфраструктурата, да се смени изгледот на секој стадион, но ова е работа за која ние како ФФМ сме свесни дека не можеме сето тоа да го направиме сами, но се надеваме дека други институции ќе бидат вклучени во оваа работа, особено општините, но и државата треба да биде вклучена. Мислам дека во иднина, особено по успехот што го постигнуваме, тие ќе бидат вклучени и ќе направиме нашите терени да изгледаат повеќе или помалку како европските. Ова е исто така моја ветена обврска кон делегатите веднаш по добивањето на мандатот“, рече Сејдини.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button