ВЕСТИСВЕТ

СЗО: Втората година од пандемијата може да биде полоша од првата

Втората година од пандемијата на коронавирусот можеби ќе биде потешка, со оглед на тоа како се шири новиот вирус, особено на северната хемисфера, каде што циркулираат позаразни варијанти, соопшти Светската здравствена организација (СЗО).

„Влезот во втората година на пандемијата би можел да биде и потежок, имајќи ги предвид некои од динамиките на пренос на вирусот“, изјави директорот на програмата на СЗО за вонредни ситуации Мајк Рајан.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button