ЗАБАВА

Тигар, лав и мечка се најдобри пријатели веќе 15 години

Необичното пријателство меѓу животните секогаш ги изненадува и разнежнува луѓето. Едно од таквите е забележано во засолништето за животни Ноевата арка во Атланта. Веселото три го сочинуваат американски црн мечок Балу, африкански лав Лео и бенгалски тигар Шир Кан.

Advertisements

Во овој објект пристигнале кога имале помалку од година дена во 2001 година. Лео бил чуван во мал кафез, имал рана на шепата и инфицирана рана на носот.

Балу бил во најлоша состојба од три младенчиња. Оклопот кој му го ставиле зараснал во неговото тело. Младенчето било потхрането и имал надворешни и внатрешни паразити.

Од моментот кога дошле во азилот, станале неразделни. Единствен период кога се раздвоиле бил кога Балу морал на операција за да му се отстрани оклопот. Лео и Шир Кан биле видно вознемирени тогаш. Планот бил кога ќе заздрават во целост да бидат пуштени во дивината, но сепак работниците одлучиле да ги задржат. Деновите ги поминуваат играјќи, спиејќи и гушкајќи се.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button