МАКЕДОНИЈА

ЦУК со укажување за превентивни мерки заради најавите за невреме

Центарот за управување со кризи (ЦУК)  упати укажување и апел за превентивни мерки заради најавите за невреме и поројни врнежи, силен ветер, грмежи и електрични празнења во наредниот неколкудневен период.

Advertisements

-Заради најавите за невреме и поројни врнежи Центарот за управување за кризи (ЦУК), преку своите регионални центри, испрати укажување за потреба од преземање превентивни мерки до градочалниците и лицата за контакт во сите региони во државата, коишто при вакви случувања, повратно, го известат регионалниот центар односно ЦУК, за можните настани поврзани со настанато невреме и порои во рамки на заедничко информирање и координирање и регионално и во државата, стои во објавата на фејсбук страницата на ЦУК.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button