ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Ванковска: Не бегаме од мегдан

Ванковска: Не бегаме од мегдан

Претседателскиот кандидат поддржан од партијата Левица, Билјана Ванковска, на средбата со граѓаните на Тетово, изјави дека овој град е најдобар доказ зошто треба да зборуваме за охридскиот договор.

Ванковска нагласи дека веќе 20 години не се знае каде се телата на некои борци од 2001 година, и затоа е време да се дознае ова прашање. Ванковска изјави дека во битката да стане претседател на државата нема да се откаже, и е подготвена како што вели да се соочи со секој мегдан.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button