ЕКОНОМИЈА

ВМРО-ДПМНЕ бара продолжување на енергетската кризна состојба

ВМРО-ДПМНЕ бара да се закаже собраниска седница на која ќе биде продолжена енергетската кризна состојба. Владата на 9 ноември донесе одлука за прогласување енергетска кризна состојба со рок на траење од 30 дена, а истата би требала да заврши на 08 декември годинава.

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека повеќе од јасно е дека енергетската криза ќе трае подолго од 30 дена и затоа ќе треба да биде продолжена.

„Како Пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ сметаме дека граѓаните не смеат да бидат жртви на неизвесноста од тоа кои имаат мнозинство во Собранието на Република Македонија и затоа бараме да се закаже седница на Собранието на која ќе биде продолжена енергетската кризна состојба, а ние како пратеничка група со нашето присуство ќе помогнеме за обезбедување на кворум за истата“, се наведува во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button