ЕКОНОМИЈА

Во јануари, рекордни 70 милиони денари Видеолотарија им исплати на играчите

Фантастична сума од 70.471.027,00 денари е збирниот износ кој Видеолотарија Касинос Австрија им го исплати на играчите за НОВОГОДИШЕН СУПЕР МИЛИОНЕР, МИЛИОНЕР и МИНИ ЏЕКПОТ во месец јануари.

Првиот месец од 2023 најавува дека оваа година ќе биде добитна за играчите на видеолотариските терминали. Во текот на јануари, Видеолотарија им исплати на играчите рекордна сума од 70.471.027,00 денари за добивки.

Во јануари, играч од Куманово го освои најголемиот џекпот износ на сите времиња во Македонија, НОВОГОДИШНИОТ СУПЕР МИЛИОНЕР вреден 34.521.422,00 денари.

Минатиот месец сигналот за МИЛИОНЕР џекпот се повтори дури  19 пати. Збирно за оваа добивка на играчите им се исплатени 28.392.610, 00 денари.

Во јануари се радуваа и играчите кои за добивката МИНИ ЏЕКПОТ, поделија 7.556.995,00 денари.

Забавата на видеолотариските терминали продолжува и во месец февруари.

#ИграјЗаЗабава #ИграјОдговорно #СуперМилионерЏекпот #МилионерЏекпот

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button