РЕГИОН

Во Србија сите болни со мајмунски сипаници се машки лица

Во Србија се регистрирани 31 случај на заболени со мајмунски сипаници. Броењето почнало од 17 јуни, кога беше регистриран првиот случај, па сè до 17 август, соопшти денеска Институтот за јавно здравје на Србија. Сите заболени се од машки пол, на возраст од 21 до 44 години. Тројца од нив се хоспитализирани додека останатите се на домашно лекување.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button