ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Вработените во Пошта на протест за плати и реформи во организацијата

Вработените на АД Пошта денеска (22 мај) во сите подружници во земјава ќе одржат протест барајќи исплата на платата за април и итно отпочнување на реформи за реорганизација и оптимизација во работењето.

„Поради сериозноста на состојбите во која е доведено опстојувањето на АД Пошта на РСМ, зачувувањето на работните места на вработените и егзистенцијаta на нивните семејства, синдикалните организации и вработените на ден 22.05.2024 год (среда) со почеток на работното време од 08.00 чaсот ќе одржат протест во сите подружници во Македонија“, најавија од синдикатот на АД Пошта.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button