МАКЕДОНИЈА

За неколку дена ќе се знае дали ќе има резултати од средбата Мицкоски – Влада

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вели дека компаниите во земјава плаќаат многу повисока цена за струја од земјите од регионот. Според него, не се точни тврдењата на Владата дека повеќе од 72 илјади фирми добиле поволни цени за струја. Мицкоски потврди дека продолжуваат консултациите со Владата за помошта што ја нуди македонската опозиција и оти за неколку дена ќе се знае дали ќе има конкретни резултати или не.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button