ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Градоначалникот на Бутел против трето одделение на албански јазик во О.У. Панајот Гиноски

Градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски, одби да се отвори трета паралела со настава по албански јазик за прво одделение во основното училиште „Панајот Гиновски“. Според Костовски, нејзиното отворање не е потребно бидејќи во двете постоечки паралелки каде има над 60 ученици биле примени и деца кои не се од општина Бутел.

Advertisements

Родителите остануваат на ставот дека е понеопходна трета паралелка. Според нив, на тој начин ќе се олеснат и другите две кои имаат голем број ученици, предизвикувајќи им потешкотии во наставата. Родителите најавија дека нема да ги праќаат децата на училиште доколку нивното барање не биде прифатено.

Мелихате Рустеми

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button