ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Задуружњук: Путин сака да ја врати Империјата со Украина

Наталија Задуружњук амбасадорката на Украина во Скопје во емисијата ,,200,, што се емитува на ТВ АЛСАТ, потенцираше дека Русија ги прекрши сите договори.

И притоа таа ја наведе и историјата на конфликтот меѓу Русија и Украина. Украина е многу важна земја во светот . Без Украина, Русија нема да биде империја, која Путин сака да ја врати. Успешна Украина е пример за русите. Тоа е прилика да се замислат русите зошто ние толку лошо живееме, а погледнета ја Украина колку далеку отиде. Кај нив има демократија, слобода на говор, безвизен режим со Европската Унија, а можеби и ние ќе бидеме, само треба да го смениме системот, и режимот.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button