​Austria dëshiron edhe gjashtë milionë vaksina shtesë

Qeveria austriake mori një vendim sot për të blerë edhe gjashtë milionë doza shtesë të vaksinave.

- Advertisment -

Shumica e vaksinave, 4.7 milionë, do të prokurohen nga kompania amerikane Moderna dhe do të jenë në dispozicion në fund të tremujorit të dytë, tha ministri i Shëndetësisë, Rudolf Anshober.

Pjesa tjetër është porositur nga koncerni francez Valneva dhe është një vaksinë që nuk është aprovuar ende dhe e cila do të mund të dorëzohet në fund të vitit.

Gjashtë milionë vaksina janë pjesë e kontingjentit të BE-së që vendet anëtare mund të kërkojnë shtesë.

Në një konferencë shtypi, Anshober hodhi poshtë pretendimet se Austria ishte shumë e varur nga vaksina AstraZeneca.

Ai vuri në dukje se shteti urdhëroi shumicën e vaksinave nga kompania BioNTech-Pfizer, 11.1 milionë dhe pesë milionë vaksina moderne.

Ai tha se vaksina nuk është kurrë e mjaftueshme, pasi ato lehtë mund të shiten.

LEXO EDHE:

Back to top button