10,700 euro për një verige rrush, ankandi rekord ndodh në Japoni

10,700 euro për një verige rrush, ankandi rekord ndodh në Japoni

Një investitor entuziast në Japoni bleu një verigë rrushi të rrallë “rubini romak” për një rekord 1.5 milion jen, ose rreth 10,700 euro në një ankand të mbajtur të premten në prefekturën Ishikaëa.

Vihet re se blerja e shtrenjtë është bërë nga një përfaqësues i një kompanie që zotëron një rrjet hotelesh lokale. Sipas tij, kjo verige rrushi, si e cila janë vetëm 27 copë, do të jetë një kënaqësi e veçantë për klientët e tij.

‘Ruby Roman’ u rrit nga mbarështuesit japonezë në vitin 2008. Bishtajat e tij të kuqe dhe me lëkurë të hollë kanë madhësinë e topave të ping-pongut dhe mishi i tyre i lëngshëm është plot ëmbëlsi, karakteristikë e këtij varieteti.

Sipas standardeve, raporti i sheqerit duhet të jetë së paku 18% e përmbajtjes së rrushit elitar. Prandaj, në Japoni, “rubini romak” është veçanërisht i popullarizuar me dashamirët e shijeve të ëmbla.

Në Japoni, varietete të caktuara të frutave dhe manave vlerësohen shumë, kostoja e të cilave mund të kalojë shumë mijëra apo edhe dhjetëra mijëra dollarë. Për shembull, në vitin 2019, një pjepër të varietetit Yubari, me një aromë delikate, u shit për një shumë rekord prej 45,000 dollarë.

LEXO EDHE:

Back to top button