15 tipare që kanë njerëzit më të rrallë dhe më të veçantë

Njerëzit me tipin e personalitetit INFJ, i cili është një akronim në anglisht për Introversion/Intuitive/Feeling/Judging, janë një nga njerëzit më të rrallë në botë. Ata kanë karakteristika jashtëzakonisht unike që i ndajnë nga të tjerët.

Sistemi psikologjik Myers-Briggs klasifikon lloje të ndryshme personaliteti dhe sistemi u zhvillua nga Caryn Briggs dhe Isabella Myers, psikologë amerikanë duke përdorur teorinë e psikoanalistit të madh Carl Jung. Sistemi klasifikohet në 4 kategori të ndryshme; ekstroversion/introversion, intuitë/ndjesi, të menduarit/ndjenja dhe perceptimi/gjykimi.

Sipas sistemit, personalitetet INFJ përfshijnë introversionin, intuitën, ndjeshmërinë dhe gjykimin. Këta diamante janë thesare të vërteta, kështu që nëse e gjeni këtë lloj personi në jetën tuaj, mos i lini kurrë të shkojnë.

Më poshtë janë disa karakteristika që do t’ju ndihmojnë të përcaktoni nëse ju ose dikush që njihni i përket atij grupi të rrallë.

1. Ata duan të shkruajnë

Njerëzit me këtë lloj personaliteti preferojnë të shkruajnë sesa të flasin. Ata kurrë nuk flasin tepër, përveç nëse është e nevojshme.

Ata gjejnë paqe në të shkruar, sepse i lejon ata të jenë krijues kur shprehin mendimet e tyre.

2. Ata mendojnë shumë

Këta janë njerëz që sigurisht mendojnë shumë. Ata nuk mund të lënë që situata sociale të luhet vetë.

Jo, ata duhet të kontrollojnë gjithçka në kokën e tyre një miliard herë para se të ndihen të sigurt. Dhe ata pothuajse kurrë nuk ndjehen të sigurt.

3. Ata kanë një mentalitet gjithçka ose asgjë

Cilësia mbi sasinë. Gjithmonë. Ata kurrë nuk kënaqen me asgjë më pak se ajo që mendojnë se vlejnë.

Ata besojnë se nëse nuk jeni në gjendje të jepni më të mirën tuaj absolute, atëherë as nuk duhet të bëni atë që po bëni.

4. Është e vështirë për ta të përkthejnë mendimet e tyre me fjalë

Nuk është gjithmonë e lehtë për këta njerëz të shprehin mendimet e tyre me fjalë.

Mendimet e tyre janë shpesh aq komplekse dhe të ndërlikuara saqë është e vështirë të kuptosh saktësisht se çfarë duan të thonë.

5. Ata pëlqejnë të kalojnë kohë vetëm

Shpesh mund t’i shihni duke bredhur nëpër park ose duke pirë kafe vetëm në një kafene. Megjithatë, mos supozoni se janë të vetmuar.

Ata vendosën të izolohen nga bota në mënyrë që të hyjnë në kontakt me brendësinë dhe të organizojnë mendimet e tyre.

6. Mund të përshtaten kudo

Në fund të fundit, ata janë njerëz jashtëzakonisht fleksibël që mund të përshtaten në çdo shoqëri.

Ata nuk e kanë problem ta kthejnë atë në avantazhin e tyre.

7. Ata simpatizojnë dhe janë të ndjeshëm

E keni dëgjuar ndonjëherë fjalën empati? Ai përshkruan në mënyrë të përsosur njerëzit me një karakter INFJ. Ata janë njerëz tepër të kujdesshëm dhe bujarë. Ata gjithmonë do ta neglizhojnë veten për të ndihmuar ata që kanë nevojë.

Ata mendojnë se si do të ishte jeta në vendin e dikujt tjetër. Kjo është ajo që i bën ata kaq të ndjeshëm ndaj ndjenjave të të tjerëve. Ne kurrë nuk do të lëndonim askënd qëllimisht.

8. Ata i zgjedhin miqtë e tyre me kujdes

Këta njerëz preferojnë komoditetin e shtëpisë së tyre dhe vlerësojnë privatësinë e tyre. Ata preferojnë të jenë vetëm sesa të rrethuar nga shoqëria e keqe. Ata janë shumë selektivë kur bëhet fjalë për njerëzit me të cilët e rrethojnë veten.

Ata duan të shoqërohen vetëm me njerëz që ndajnë të njëjtat vlera si ata dhe që respektojnë kohën që kalojnë vetëm.

9. Ata kërkojnë të vërtetën

Ata janë të magjepsur nga jeta, kuptimi dhe universi. Ata mund të kalojnë gjithë natën duke parë yjet që kalojnë. Ata nuk janë të interesuar për gjërat e zakonshme, si për shembull kush fitoi ndeshjen e kësaj jave.

Ata duan të hyjnë thellë në natyrën e vërtetë të gjërave. Jini të përgatitur për biseda të vështira me ta.

10. Ata i besojnë intuitës së tyre

Intuita… Ata mund ta kuptojnë lehtësisht kur diçka nuk është në rregull. Kjo është një nga karakteristikat e tyre më të rëndësishme. Ata jo vetëm që kanë një ndjenjë të thellë intuite, por edhe dëgjojnë instinktet e tyre.

Ndërsa shumica e njerëzve i injorojnë këto ndjenja, ata kanë një ndjenjë të fortë të gjërave që ndodhin në jetën e tyre. Ndjenja e tyre e zorrëve nuk është pothuajse kurrë e gabuar.

11. Janë shumë të vlefshme

Nuk do të takoni kurrë një dembel me këtë karakter. Kur bëhet fjalë për punën, këta njerëz vazhdimisht përpiqen të arrijnë qëllimet e tyre.

Ata e kuptojnë shpejt se asgjë në jetë nuk vjen falas. Ata gjithmonë japin 100% të vetes kur kryejnë detyra.

12. Jini të vetëdijshëm për të ardhmen

Ata nuk shqetësohen me gjërat e parëndësishme të jetës. Ata priren të përqendrohen në pamjen më të madhe dhe kujdesen vetëm për gjërat vërtet të rëndësishme në jetë.

Ata përballen me sfida dhe nuk dekurajohen kur gjërat nuk shkojnë sipas planit. Në vend që të acarohen, kjo vetëm i motivon më shumë.

13. Zgjidhin problemet

Nëse keni nevojë për një zgjidhje të shpejtë për një problem ose ndonjë njohuri të besueshme, thjesht pyesni ata.

Ata janë të shkëlqyeshëm në rregullimin e gjërave. Zakonisht kanë të drejtë shumicën e kohës.

14. Janë plot kontradikta

Ndonjëherë ato duken bipolare. Ata mund të shkojnë nga të lumtur në të trishtuar në një sekondë. Emocionet e tyre ndryshojnë vazhdimisht, kjo është arsyeja pse ndonjëherë është veçanërisht e vështirë t’i ndjekësh ato.

15. Ata mund të lexojnë njerëzit

Kjo aftësi vjen nga inteligjenca e tyre e thellë emocionale. Ata mund të shohin përmes fjalëve dhe veprimeve të tyre. Ata mund ta njohin manipuluesin shumë shpejt.

Ata e përdorin këtë tipar për të mbrojtur veten duke i larguar ata njerëz negativë nga jeta e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button