44 vjet nga nderimi i Shën Nënë Terezës me çmimin më të lartë të Indisë

44 vjet nga nderimi i Shën Nënë Terezës me çmimin më të lartë të Indisë

Shën Nënë Tereza më 25 janar 1980 nderohet me çmimin më të lartë civil të Indisë, Bharat Ratna.

Jetën e saj, kjo humaniste shqiptare ia kishte përkushtuar më të varfërve dhe çmimi ishte mirënjohje për bamirësinë e saj.

Shën Nënë Tereza ishte ideatorja e Urdhrit të Misionarëve të Bamirësisë për të ndihmuar personat e varfër.

Në vitin 1962, Qeveria e Indisë nderoi Shën Nënë Terezën me çmimin Padma Shri, për ndihmën e saj për trupat e Indisë. Ajo u nderua me çmimin Jawaharlal Nehru për Mirëkuptim Ndërkombëtar në vitin 1969.

Në vitin 1979 ajo pranoi çmimin Nobel për Paqen dhe u shenjtërua më 19 tetor 2003 nga Papa Gjon Pali II dhe u shenjtërua më 4 shtator 2016 nga Papa Françesku.

LEXO EDHE:

Back to top button