5 aksesorë të lirë që çdokush duhet të ketë në makinën e tij

Pajisni makinën tuaj me aksesorë të dobishëm që nuk do të sforcojnë buxhetin tuaj.

Makinat nuk janë vetëm një formë transporti që shërben për të arritur në destinacionin e dëshiruar. Ato janë gjithashtu hapësira në të cilën kalojmë një pjesë të konsiderueshme të jetës sonë, madje edhe zyra të vogla reale të lëvizshme. Prandaj është e rëndësishme t’i pajisni me aksesorë që do të jenë shumë të dobishëm dhe do ta bëjnë udhëtimin më të lehtë.

Mondo.rs ka zgjedhur 5 aksesorë që mendojnë se çdokush duhet t’i ketë në makinë dhe që nuk do ta rëndojnë shumë buxhetin. Epo, le të shohim se për çfarë bëhet fjalë.

Mbajtëse telefoni fleksibël

Mbajtësja fleksibël e telefonit, e cila shpesh ka në emër termin merimangë sepse i ngjan një merimange, është një vegël shumë e dobishme. Ka 8 krahë që mund të përkulen sipas dëshirës, ​​të gjitha për të formuar një formë që i përshtatet telefonit, pra sipërfaqen ose hapjen në të cilën do të ngjitet.

Nëse nuk mund të gjeni një montim që mund ta montoni në mënyrë të sigurt ose që nuk e mban telefonin tuaj të sigurt, një montim fleksibël do t’ju ndihmojë shumë. Për shkak të përshtatshmërisë së tij, ai mund të vendoset kudo në kabinën e makinës dhe madje të ngjitet pas sediljes së shoferit, në mënyrë që fëmijët të mund të shikojnë filma vizatimorë gjatë udhëtimeve të gjata.

Tapet kundër rrëshqitjes

Dyshekët kundër rrëshqitjes janë një shtesë ideale për makinën tuaj. Ato përshtaten me formën e sipërfaqes ku i ngjitni dhe pasi ta keni bërë këtë, do të jeni në gjendje të vendosni pothuajse gjithçka që dëshironi mbi të, pa frikë se objekti do të rrëshqasë nën përshpejtimin ose frenimin.

Edhe pse blloku është ngjitës në prekje, ai nuk do të lërë shenja ngjitëse në artikujt që vendosni mbi të, kështu që çelësat, këllëfët, syzet, telefoni, portofoli ose çdo gjë tjetër do të qëndrojnë të pastra. Kur e ndotni, dhe me siguri do ta bëni, tapeti do të humbasë aftësinë e tij për të mbajtur objekte. Për ta rikuperuar, nuk keni nevojë të blini një të re, por thjesht lani ekzistuesin nën ujë të rrjedhshëm.

Karikues USB i makinës

Një gjë është e sigurt kur udhëtoni – do të ndodhë që njërës nga pajisjet që zotëroni t’i mbarojë bateria. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të keni një karikues në makinën tuaj me të cilin mund ta karikoni. Ne rekomandojmë karikuesin USB të makinës për të gjithë, edhe ata që kanë porte USB të integruara. Pse? Arsyeja është shumë e thjeshtë – shpejtësia e karikimit. Karikuesit e blerë të makinave shpesh kanë më shumë energji dhe mund të karikojnë pajisjet shumë më shpejt sesa me portat ekzistuese USB.

Kur blini, ju këshillojmë të zgjidhni një karikues nga një markë e njohur për t’u siguruar që ai përputhet me standardet e dakorduara, por edhe për të shmangur shqetësimet si mbitensioni, qarku i shkurtër dhe mbinxehja.

Kur zgjidhni një karikues USB për makinën tuaj, do të ishte ideale nëse zgjidhni një që ka dy porte – një USB-A dhe një USB-C. Meqenëse pajisjet moderne tashmë vijnë me një lidhës USB-C në të dy skajet e kabllit, në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të karikoni të gjitha pajisjet tuaja portative pa pasur nevojë të blini kabllo shtesë.

Përshtatës Bluetooth

Nëse makina juaj nuk ka aftësinë për të lidhur Bluetooth me telefonin tuaj dhe dëshironi të dëgjoni muzikë nga pajisja juaj celulare, ndoshta keni përdorur një kabllo AUX. Nuk ka nevojë të shqetësoheni – ka adaptorë Bluetooth në treg që do t’ju lejojnë ta bëni kënaqësinë tuaj muzikore një përvojë me valë.

Në treg ka modele të ndryshme, por nëse e blini këtë pajisje për makinën tuaj, ju këshillojmë të zgjidhni atë që i përmbahet standardit Bluetooth 5.0 ose më të ri, në mënyrë që lidhja të jetë e qëndrueshme dhe e shpejtë. Është gjithashtu e rëndësishme që ai të ketë një mikrofon të integruar në mënyrë që të mund të bëni thirrje pa duar.

Nëse makina juaj nuk ka një hyrje AUX, ka edhe modele që marrin Bluetooth dhe transmetojnë një sinjal FM. Këta transmetues Bluetooth FM do t’ju lejojnë të dëgjoni muzikë nga telefoni juaj në një stacion radioje të paracaktuar dhe shpesh të keni një port USB në to, në mënyrë që të zëvendësojnë një karikues të veçantë USB.

Power bank

Një telefon i vdekur mund të jetë një problem serioz nëse makina juaj nuk mund ta karikojë atë. Asnjëherë nuk e dini se ku dhe kur mund të ndodhë një avari, kështu që është e rëndësishme të keni një burim alternativ energjie gati në çdo kohë, dhe një Power bank është pikërisht kjo.

Sa më shumë mA⋅h, aq më i lartë është çmimi. Varet nga ju që të zgjidhni kapacitetin që i përshtatet buxhetit tuaj. Megjithatë, kapaciteti i shpallur dhe aktual nuk janë të njëjta. Për shkak se ka disa humbje, ne nuk rekomandojmë blerjen e diçkaje nën 5,000 mA⋅h dhe mendojmë se 10,000 mA⋅h është raporti ideal i kapacitetit ndaj transportueshmërisë.

LEXO EDHE:

Back to top button