5 gabimet më të zakonshme kur bëni pica në shtëpi

Pica që përgatisni në shtëpi nuk është si ajo në një restorant, por kjo nuk do të thotë që nuk mund ta përmirësoni dhe ta bëni më të shijshme.

Në fakt, pica e bërë në shtëpi nuk kërkon përbërës të veçantë, mjafton vetëm të ndiqni disa rregulla.

Për të bërë një picë të shijshme si një mjeshtër i vërtetë i kuzhinës, duhet të shmangni disa gabime të zakonshme gatimi.

Po e shtrini brumin shumë hollë

Njerëzit që pëlqejnë picat me kore të hollë nuk duhet ta zgjasin shumë brumin. Një brumë shumë i hollë nuk do të jetë mjaft i fortë për të mbajtur salcën, djathin dhe përbërësit e tjerë. Preferohet ta shtrini brumin me duar sepse do të jetë më i shijshëm, por nuk duhet të jetë më i hollë se pesë milimetra.

Shumë përbërës në picë

Picat me kore të hollë nuk mund të kenë shumë përbërës. Sa më shumë përbërës të shtoni, aq më shumë ngadalësoni pjekjen. Kjo mund të çojë në një picë të pjekur në mënyrë të pabarabartë me një kore të pjekur ose të djegur dhe me majë të pjekur pak. Pra, kufizoni përbërësit në një picë me kore të hollë në dy deri në tre dhe pak djathë. Për vakte më të mëdha, bëni një picë me një kore më të trashë.

Përbërësit e shtuar

Përbërësit bazë si salca dhe djathi mund të vendosen në picë menjëherë para pjekjes, por disa përbërës, si mishi dhe disa lloje perimesh të papërpunuara, duhet të përgatiten paraprakisht. Edhe pse pica piqet në një temperaturë kaq të lartë, koha e pjekjes nuk është e mjaftueshme për të gatuar plotësisht një mish të plotë ose brokoli.

Ju nuk përgatitni gurin e picës apo fletën e pjekjes

Për të marrë një picë me një kore krokante, para se ta vendosni picën në tigan ose në gur, duhet t’i përgatisni ato. Për një kore të përsosur me një fund krokant, ngrohja paraprake ose përgatitja është thelbësore. Kur përdorni një tigan ose gur për pica, ngrohini ato në një furrë të parangrohur për të paktën 20 minuta.

Temperatura e ulët e pjekjes

Nëse e bëni picën në temperaturë të ulët, do të merrni një picë me kore të lagur dhe përbërës të zier shumë. Një picë e mirë kërkon një furrë të nxehtë, mundësisht në minimum 250 gradë Celsius. Kjo do ta gatuajë picën më shpejt, duke i dhënë asaj një kore të artë që është krokante nga jashtë, por ende e butë në mes.

LEXO EDHE:

Back to top button