59 kamionë me ndihma, presin të kalojnë nga Egjipti në Gaza

59 kamionë me ndihma, presin të kalojnë nga Egjipti në Gaza

59 kamionë me ndihma mbërritën në anën egjiptiane të pikës kufitare Rafah me Gazën dhe po prisnin t’i nënshtroheshin kontrolleve të sigurisë.

Nëse automjetet kalojnë në brez, kjo do të shënojë një rritje të konsiderueshme të numrit të kamionëve me ndihma ditore që mbërrijnë në Gaza. Por do të jetë ende shumë më pak nga afërsisht 455 kamionë që hynin çdo ditë, sipas Kombeve të Bashkuara.

Arritjet e së hënës në vendkalim pasojnë një deklaratë nga ushtria izraelite të dielën se kishte përpunuar një mekanizëm inspektimi me Egjiptin dhe Shtetet e Bashkuara që do të lejonte hyrjen e më shumë ndihmave.

Të dielën në mbrëmje, 24 kamionë me ndihma u pritën nga Gjysmëhëna e Kuqe Palestineze në Gaza, sipas një deklarate nga grupi i ndihmave, raporton CNN.

LEXO EDHE:

Back to top button