Përfitimet shëndetësore të luleshtrydheve janë arsyeja pse duhet t’i hani ato shpesh

Luleshtrydhet përmbajnë një sërë përbërësish të dobishëm. Përveçse janë të shijshme, ato janë edhe plot vitamina dhe antioksidantë. Këto janë përfitimet kryesore të luleshtrydhes e cila njihet si mbretëresha e frutave.
Djeg yndyrën e grumbulluar
Ngjyra e kuqe e luleshtrydheve përmban antocianina që stimulojnë shkrirjen e yndyrave.
Përmirëson kujtesën
Studimet kanë treguar se kujtesa afatshkurtër mund të përmirësohet 100 për qind me konsumimin e rregullt të luleshtrydheve.
Me pak kalori, me shumë fibra
Njëqind gramë luleshtrydhe përmbajnë vetëm 33 kalori dhe 58 mg vitaminë C. Luleshtrydhet janë plot me fibra për të cilat trupi ka nevojë.
Ata lehtësojnë inflamacionin
Luleshtrydhet ul nivelin e proteinës C-reaktive në trup që tregon inflamacion.
Sëmundjet kardiovaskulare
Ato ulin nivelin e kolesterolit të keq në trup, gjë që çon në uljen e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare.
Ato forcojnë kockat dhe imunitetin
Luleshtrydhet përmbajnë kalium, vitamina K dhe C dhe magnez, të cilët janë të rëndësishëm për imunitetin dhe shëndetin e kockave. Luleshtrydhet kanë më shumë vitaminë C se portokalli ose limonët.
Janë të mira për shëndetin e syve
Ndihmoni në luftimin e kancerit
Vitamina C në luleshtrydhe është një nga antioksidantët që ndihmon në parandalimin e kancerit. Përbërësit e tij ndihmojnë në uljen e numrit të qelizave të prekura tek njerëzit që tashmë janë të sëmurë.