Receta më e mirë për sallatën me patate të Teksasit

Nëse nuk e keni arritur ende, është koha ta provoni. Një pjatë e thjeshtë e ftohtë që shkon mirë me pjekjen dhe mund të përshtatet edhe në një tavolinë të dobët.

Patatja është një nga perimet më të njohura në të gjithë botën. Prej tij mund të përgatiten një sërë pjatash dhe pjata anësore. Mund ta mbushni, të bëni patate të skuqura ose musaka… dhe meqë festat po afrojnë, ju sugjerojmë të bëni patate Texas. Është një pjatë e shkëlqyer për pjekje dhe shërbehet e ftohtë. Përzihet me kastravecat dhe qepët dhe më pas shtohet një salcë interesante që e bën këtë pjatë anësore edhe më të shijshme. Mund të bëhet edhe në një version pa yndyrë, thjesht duhet të zëvendësoni përbërësit yndyrorë me të papastër.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 200 g qepë
  • 150 g kos (ose salcë kosi me pak yndyrë)
  • 1 lugë çaji sheqer (jo i plotë)
  • 1 lugë çaji kripë
  • 700 g patate
  • 300 gr turshi
  • 20 g qepë të re
  • 15 g kopër

Për salcën:

  • 50 ml qumësht (ose qumësht vegjetal)
  • 1 lugë çaji hudhër pluhur
  • 1 lugë çaji mustardë
  • 150 ml vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle uthull

Përgatitja:

Patatet i ziejmë mirë dhe kur të ftohen i presim në kubikë. Qepën e presim në rripa, e kriposim, i shtojmë sheqerin dhe kosin. Përziejini mirë dhe lëreni të qëndrojë për 20 minuta. Në enën në të cilën do të shërbeni përzieni patatet me masën e kosit. Shtoni turshitë e grira, qepët dhe koprën. Përziejini mirë. Përzieni qumështin, hudhrën pluhur, vajin e ullirit, uthullën, kripën e mustardës dhe piperin në një blender. Përziejini mirë dhe hidheni sipër sallatës. Përziejini dhe ftoheni, më pas shërbejeni.

LEXO EDHE:

Back to top button