Pse nuk duhet të përdorni kurrë vaj ulliri për pjekjen e patateve?

Kuzhinieri i famshëm francez Remond Blanc ndau truket e tij për pjekjen e patateve – si t’i prisni, sa kohë t’i piqni, çfarë yndyre të përdorni…
Hapi tjetër është të zgjidhni një yndyrë. Raymond pohon se do të ishte mirë të përdorni yndyrë pate për të përgatitur patate, pasi ka një shije intensive.
“Nëse jeni vegan, atëherë zgjidhni vajin e lulediellit. Gjëja më e keqe që mund të zgjidhni është vaji i ullirit – do t’i japë patateve një shije të hidhur”, thotë Remon dhe këshillon që fillimisht të zihen patatet për 5 minuta, pastaj me vaj dhe të vendosen në furrë në 200°C për 30 deri në 40. minuta.
Sa i përket erëzave, thotë ai, përdorni vetëm kripë dhe piper.