Ëmbëlsirë e ftohtë dhe freskuese: Puding me banane të bërë në shtëpi
Ëmbëlsirë e ftohtë dhe freskuese: Puding me banane të bërë në shtëpi

Pudingu me banane është një recetë ideale për ditët e verës kur nuk dëshironi të kaloni shumë kohë në kuzhinë duke bërë disa ëmbëlsira të shijshme, sepse përgatitja e saj zgjat vetëm 15 minuta.
Përbërësit e nevojshëm:
- 2 banane
- 350 ml qumësht
- 2 lugë gjelle lëng
- 2 lugë mjaltë
- disa pika ekstrakt vanilje
- krem pana (opsionale)
- biskota të grimcuara (opsionale)
- feta banane (opsionale)
Përgatitja:
Përzieni dy lugë qumësht me dy lugë lëng në një tas. Grini bananet me pirun dhe vendosini në një tenxhere. Shtoni mjaltin dhe qumështin e mbetur. Gatuani në zjarr të ulët, duke e përzier vazhdimisht.
Para se të fillojë të ziejë, shtoni përzierjen e qumështit dhe lëngun. E leme te zieje derisa te trashet. Në fund shtoni disa pika ekstrakt vanilje.
Ky puding fillimisht duhet të ftohet pak në temperaturën e dhomës dhe më pas të futet në enët e servirjes. Mund të shtoni krem pana të grirë ose të gatshëm, si dhe biskota të grimcuara dhe feta (rrota) bananeje.