Darka për një 10 të pastër: Mish i bardhë në salcë asparagus

Darka për një 10 të pastër: Mish i bardhë në salcë asparagus

Nëse nuk e keni provuar më parë asparagun, tani është koha. Ju sugjerojmë ta bëni në një salcë që do ta shërbeni me mish të bardhë.

Sezoni i shpargut dalëngadalë po i vjen fundi, ndaj tani është momenti i duhur për ta marrë atë nga tregjet apo tregjet. Prej saj mund të bëni disa nga gatimet më të shijshme dhe sugjerimi ynë është mishi i bardhë në salcë shpargu dhe bizele. Shpargu ka një shije specifike, por jo shumë të fortë, ndaj i jep çdo pjate një prekje të veçantë. Nëse dëshironi një darkë që do ta pëlqejë e gjithë familja, atëherë duhet ta provoni patjetër këtë recetë.

Përbërësit e nevojshëm:

  • ½ filxhan miell
  • ½ lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji piper
  • 2 fileto pule
  • 1 qepë
  • 5 thelpinj hudhre
  • ½ filxhan krem ​​gatimi
  • ½ filxhan lëng mishi
  • ⅓ filxhan lëng limoni
  • 230 g asparagus
  • 200 g bizele të ngrira
  • 1 lugë çaji mustardë
  • 1 degë majdanoz
  • vaj
  • djathë parmixhano (opsionale)

Përgatitja:

Përziejmë miellin, kripën dhe piperin. Pritini mishin në biftekë të hollë, mbulojeni dhe grijeni me një çekiç mishi. Rrotulloni mishin në miell, më pas skuqeni në një tigan në të cilin keni ngrohur më parë pak vaj. Hiqeni mishin nga tigani, fshijeni me një peshqir letre, më pas shtoni pak vaj, shtoni qepën e grirë, skuqeni derisa të zbutet dhe më pas shtoni hudhrën e grirë në masë. Më pas hidhni në të kremin e gatimit, lëngun e mishit dhe lëngun e limonit. Gatuani derisa të fillojë të vlojë, më pas lëreni edhe dy minuta që të pakësohet lëngu. Prisni skajet e shpargut dhe i shtoni në salcë, si dhe bizelet e ngrira. Përziejini dhe gatuajeni derisa të zbuten. Më pas shtoni mustardën dhe majdanozin e grirë dhe kripën. E trazojmë dhe më pas e hedhim salcën sipër mishit. Nëse dëshironi, në fund mund të spërkatni edhe pak parmixhan.

Ju bëftë mirë!

LEXO EDHE:

Back to top button