Kjo perime përdoret për çdo gjë dhe fjalë për fjalë shëron gjithçka!

Kjo perime përdoret për çdo gjë dhe fjalë për fjalë shëron gjithçka!

Nuk ka perime më të shëndetshme se panxhari dhe kur ta përgatisni bashkë me gjethet, shëndeti juaj do t’ju falënderojë!

Antocianinet i japin panxharit ngjyrën e kuqe karakteristike dhe vetitë e forta kundër kancerit. Por përveç tyre, panxhari përmban edhe betainë, e cila ka veti të jashtëzakonshme anti-inflamatore, mbron zemrën dhe përmban vitamina B1, B2, B12, C, hekur, magnez, jod dhe shumë gjëra të tjera të nevojshme.

Panxhari rregullon qarkullimin, nivelet e kolesterolit dhe mbështet funksionin e mëlçisë. Është i shkëlqyer në luftën kundër anemisë, por edhe në luftën kundër plakjes.

Ka një nivel të lartë të antioksidantëve, celulozës dhe pektinës, e cila është e shkëlqyer për tretjen. Të gjithë sportistëve rekomandohet të konsumojnë panxharin sepse rrit forcën dhe qëndrueshmërinë e trupit.

Dhe si ta konsumoni? Të papërpunuara, të kulluara, të ziera, të pjekura – të gjitha merren parasysh. Dhe mos i hidhni gjethet, por gatuajini edhe ato sepse janë tepër të pasura me kalium, dhe hulumtimet e fundit kanë treguar se konsumimi i ushqimeve me nivel të lartë të kaliumit, me një reduktim shtesë të natriumit, mund të zvogëlojë rrezikun e zemrës. sëmundje me 21 për qind.

LEXO EDHE:

Back to top button